Pretražite stranicu

Investirajte u Gradačac!
  • Bosanski
  • English (UK)
KONTAKT   NOVOSTI IZBORNIK PRETRAGA

Novosti



U okviru projekta certifikacije gradova i općina sa povoljnim poslovnim okruženjem održana je  7. sjednica Privrednog savjeta gdje  je razmatrano nekoliko tačaka dnevnog reda među kojima je bila i Prijedlog za aplikaciju Ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta FBiH. Predloženo je da se nastavi sa izgradnjom saobraćajnice u Industrijskoj zoni koja će omogućiti otvaranje novih pogona a koji će otvoriti nova radna mjesta na području općine Gradačac.

Privrednicima su također predstavljene Web aplikacije: investingradacac.ba kao i www.gradacac72.ba .U cilju poboljšanja poslovnog okruženja i pristupa informacijama općinske uprave kreiran je novi specijalizovani i namjenski  web portal koji prezentuje poslovne prilike i konkretnu podršku za investiranje  na području općine Gradačac. Ova stranica omogućava da se na jednom mjestu, pregledno i sadržajno, prezentuje stanje i pruže sve informacije kada je u pitanju pozitivno poslovno okruženje i sve one informacije koje bi mogle da interesuju privrednike kako bi se njihovi biznis planovi i njihove poslovne aktivnosti ostvarile.( na ovom linku možete posjetiti novi web portal: http://www.investingradacac.ba/).Osim toga pušten je u rad i  novi unaprijeđeni SISTEM72 (www.gradacac72.ba). Putem ovog  servisa mogu se uputiti zahtjevi, molbe, žalbe, pritužbe, savjeti i sugestije iz djelokruga djelovanja organa uprave a na svaki upit građana nadležne službe će odgovoriti u roku od 72 sata.

 

Na ovom sastanku su predstavljeni i promotivni materijali općine Gradačac koji će poslužiti investitorima i drugim zainteresovanim subjektima da na jednom mjestu i na jednostavan način upoznaju se s povoljnim okruženjem i pogodnostima za ulaganje u općini Gradačac.

Novosti

«
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
»
logo