Pretražite stranicu

Investirajte u Gradačac!
  • Bosanski
  • English (UK)
KONTAKT   NOVOSTI IZBORNIK PRETRAGA

Novosti


U sklopu projekta „Saradnjom do unapređenja razvojnih potencijala lokalne zajednice“ kojeg realizuje ''Fondacija zajednice Gradačca'' u saradnji sa Udruženjem ''Solidarnost'' predstavljen je novi web portal za gradačačku dijasporu.  Projekat ima za cilj unaprijediti kapacitete i razvojne potencijala saradnje lokalne zajednice Gradačac sa iseljeničkom populacijom Gradačca.

Cjelokupan projekat se realizuje u dva segmenta. Prvi segment podrazumijeva poboljšanje uslova života područja MZ Tramošnica, ponajprije  poboljšanjem kvaliteta pitke vode izvorišta Tramošnica. Obnova izvorišta i bazena pitke vode bi obuhvatila čišćenje mulja i čvrstog otpada oko izvorišta i bazena vode kao i čišćenje mulja i otpada u njegovoj unutrašnjosti,čime bi se povećao kapacitet i kvalitet distribucije pitke vode. Ovo bi značilo stvaranje preduslova za daljnji rad i sradnju na bazi partnerskih odnosa ove dvije zajednice, tako da bi se postojeći razvojni potencijali i kapaciteti mogli unaprijediti i iskoristiti za budući ekonomski rast i razvoj ovog područja.



Značajan doprinos u jačanju saradnje daje specijalni informacijski komunikacijski Web portala koji predstavlja kvalitativnu i kvantitativnu evidenciju iseljeničke populacije i mjesto sa kojeg  se vrši promocija i i transfer znanja razvojnih potencijala i lokalne zajednice i iseljenika sa područja lokalne zajednice i ovo je drugi segment ovog projekta.

Na web portalu: http://www.dijasporagradacac.ba/  možete se registrovati te prijaviti za saradnju sa resursima općine Gradačac u okviru oblasti za koju imate najviše afiniteta.


Ovaj projekat je prepoznat u okviru javnog poziva Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice ,za dodjelu granta podrške općinama,nevladinim organizacijama i udruženjima za implementaciju Strategije u oblasti migracija i azila 2016-2020 godina te je ministarstvo dodijelilo finansijska sredstva za njegovu realizaciju.

 

 

Novosti

«
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
»
logo